lauantai 16. helmikuuta 2013

VINKKI ABIEN LUKULOMALLE

Hyvä abiturientti,

Nyt kun risteily on onnellisesti ohi, voit alkaa keskittyä lukutyöhön. Kerron sinulle vertauksen kahdesta miehestä. Molemmilla miehillä oli iso multakasa kärrättävänä kottikärryillä. Toinen mies ajatteli, että viettää hieman lomaa ensin ja sitten lopulta alkaa rivakkaan työntekoon. Toinen mies ajatteli, että hän alkaa heti alkuun viedä pieniä kuormia kottikärryillä. 

Kului kolme päivää, toinen mies ei ollut vielä aloittanutkaan, mutta mietti, että huomenna hän sitten aloittaa. Toinen mies oli vienyt jo aimo kasan multaa ja tehty työ tuotti hyvän mielen.

 Kuuden päivän jälkeen toinen mies ei vieläkään ollut aloittanut työtään ja pieni tuska ja syyllisyys alkoi kalvaa häntä. Mielessään hän edelleen ajatteli, että lopussa hän sitten repäisee, mutta ajatteli sitten aloittavansa huomenna. Toinen mies oli hieman uupunut työstä, mutta tunsi mielessään tyytyväisyyttä ja katsoi kasaa, joka oli huvennut jo silminnähtävästi.  
Mieti lukuloman alussa, kumpi mies haluat olla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hyvä filososofian etiikan vastaus

Etiikan vastaus on vaativa laji. Kaiken vastaamisen peruspohjana on tieto käsiteltävästä aiheesta. Oikea tieto aiheesta ja ilmiön syy-seura...